YANGıN MERDIVENI KAPıSı ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Her hin muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir yük, möble veya değişik bir pürüz bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın yönetmeliğine şayan bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı karınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine güçlük olan ivedi keyfiyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı kamu kalaba olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Özellikle yeni imar kanunuyla müşterek sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok pıtrakı denetleme altında tutulmaktadır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve şule geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar haricen açılamaz. Bu hava sirkat vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Göksu Kapı üretim alanlarında mahir ekibimiz tarafından belirlenen bünyedaki Yangın Bapları en erdemli kalite ve Yangın Kapısı en amelî yükselmek politikamıza yaraşıklı olacak şekilde üretilir.

çıkma mimarilarda ve yangın merdiveni düzı yurt olan binalarda kaçış merdiveni imalına olanak vermektedir. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; karşı sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde üs olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari örgüsı başta tamamlanmak üzere kullanım amacına ve kullanan şahıs skorsına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, etkili binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu alışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Bu doğrultuda mevki bile hizmet veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine yarar bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla endüstriyel tesislerde dü farklı alanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu bulmak midein kullanılmaktadırlar.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this page